Thursday, June 22, 2006





Thursday, June 15, 2006


Donderdag Basdag. Oftewel, vandaag doet Bas zijn nagelstudio de paardenhoefjes. Helaas was ik even vergeten dat Svarta haar ijzers eraf moesten voordat ze naar een lekkere man mag en heb ik haar dus niet weggebracht, morgen gaan we naar Wyler, uitgestelde bevrediging is dubbele bevrediging zullen we maar zeggen.
Wat ik even vergeet is dat Bas nu GEDIPLOMEERD hoefsmid is!!!!

Tuesday, June 13, 2006







Nou dat heeft weer even geduurd. Afgelopen zaterdag is Herdis opgehaald en bleef Soley met Hrina achter. Tagga had ik willen verhuizen, maar in mijn eentje lukt het echt niet om moeder en kind op de trailer te zetten. Dat werd verplaatst naar zondag. Zondag had ik eerst les in Hemrik van Bert en Marieke. Weer een paar heel erg nuttige aanwijzingen en ik heb me ingeschreven voor de wedstrijd in Heiloo.
's Middags verhuizen van paarden werd niks, want er was natuurlijk voetbal!!
Maandag was het dan zo ver. Anita kwam helpen en het is gelukt om Krapi en Tagga te verhuizen naar de andere wei, het duurde wel even om ze op de trailer te krijgen. Op de wei was het verschil in veulen meteen heel duidelijk. Hrina vindt mensen leuk, daar kun je mee spelen, die kriebelen je lekker, voor Krapi is alles eng, plekken zonder gras, oeioeioei vreselijk eng, een paar betonplaten dooooooodeng.
Vandaag stonden ze er prima bij. De veulens beginnen toenadering te zoeken. Hrina weet dat ze ver van de emmer brokjes van moeders moet blijven, Krapi ging het toch even proberen bij Soley, die maakte hem heeeeeel erg voorzichtig duidelijk dat dat niet gewenst is.
Oh en nog een verassing, Herdis kreeg maandag een merrieveulen en dat terwijl ze pas volgende maand haar veulen zou krijgen. We hopen haar weer snel hier te hebben, want het is een erg leuk paard.

Thursday, June 08, 2006





Maandag is Tagga erg onrustig, ik haal haar 's avonds binnen en ga de hele nacht om het uur kijken. Ze loopt de hele nacht rondjes in haar stal, maar er gebeurt verder helemaal niks. 's Ochtends weer de wei op en de melk spuit er echt uit als loopt, lang kan het toch echt niet meer duren.
's Avonds gaat ze om 21.15 achterin de wei liggen. Ze is duidelijk aan het persen. Af en toe komt ze wat overeind en stort dan weer neer. Ik word knap zenuwachtig van dit gedoe. Dan gaat ze nog rollen ook, dat staat nergens in de boekjes dat dat mag......Ik bel een hulplijn. Inmiddels zijn Fred en Anja ook gearriveerd, zij waren toch in de buurt, ik blij dat er wat mensen zijn.
Ik zie dat er wel schot in zit bij Tagga, er komt wat wits uit. Ik ga ernaar toe en en plotseling zie ik dat het veulen in een keer eruit komt. Het zit nog helemaal ingepakt. Tagga is uitgeput en ik haal het veulen uit het vlies. Zo laten we het even. Op een afstand kijken hoe het verder gaat. Na een minuut of 5 staat ze op en gaat moeite doen om het veulen ook in de benen te krijgen. Die doet ook zijn uiterste best en kan even later lekker drinken. Tagga blijkt een goede moeder en dat had ik toch niet verwacht. Het veulen is een isabel hengstje met bles, heel veel been en een groot hoofd.



Vrijdag afgereisd naar Exloo voor mijn eerste grote wedstrijd. Ik heb Sikill en Gompie mee. Ik rij 2x de T8. Met Gompie gaat dat okay, die vindt wel veel eng, maar tolt daardoor beter dan verwacht en Sikill voelt mijn spanning en daardoor is de tolt veel minder zuiver dan dat die thuis is. Wer worden 6e en 10e. Een goede ervaring.
Zaterdag de 4 gangen en die verknoei ik grandioos, veeeeeeel te gespannen en ik rijd de paarden terug i.p.v. ze echt te rijden. Maar het plezier is er niet minder om. We worden laatste en net niet laatste.
De foto's zijn geleased van Jan!!
Donderdag heb ik 's avonds Tagga van de wei gehaald, haar uier is vol en druppelt wat. In het week-end zit ik in Exloo en thuis is ze beter in de gaten te houden.
Inmiddels wordt het steeds duidelijker dat Hrina niet zwart maar smokey wordt.

Wednesday, June 07, 2006





Even een inhaalslag maken. Woensdag kwam Auks met dochter Iris en een vriendin en haar dochter op kraamvisite. Ik kreeg leuke foto's van het bezoek.