Monday, May 29, 2006


wat is de kleur van dit veulen?????


Vandaag kwamen er 6 leerlingen, of om precies te zijn 5 leerlingen en 1 oud-leerling met hun docent van het AOC hier om eens wat meer te weten te komen over IJslandse paarden. Deze dames doen de opleiding paardenhouderij.
Na een inleidend praatje over de Ijslander en zijn geschiedenis zijn we aan de slag gegaan en zijn ze zelf gaan worstelen met de gangen. Gompie, Sikill en Fia als geduldige leermeesters, die alles deden om het de dames moeilijk te maken......:-)). Maar het lukte toch wel om iets van die tolt te rijden en eens te proeven hoe dat nou is. Ik had het idee dat het voor sommige best naar meer smaakte.
Als afsluiting nog naar de wei naar de drachtige dames en Hrina, die het prima maakt.

Sunday, May 28, 2006


Ook de kinderen kwamen natuurlijk meteen kijken. Nog even een plaatje van Max met nu nog VZN (veulen zonder naam).




Vanmorgen ging ik weer even op de wei kijken hoe Soley erbij stond. Tot mijn verbazing lag ze en maakte geen aanstalten om op te staan toen ik de wei in kwam. Ineens zag ik iets naast haar liggen, een klein zwart veulen. Dat mmeteen opstond toen ze me zag en hinnikte. Bij Soley hingen de vliezen eruit en na een half uur zat daar nog geen schot in, dus toch de dierenarts even laten komen. Nu zijn ook de vliezen en de nageboorte eruit en moeder en kind maken het goed.

Saturday, May 27, 2006



Bij Soley weinig verandering, dus ze staat nog op de wei. Ze kan zelfs nog draven!!! Vandaag enorme plannen, maar na al het mestwerk had ik het een beetje gehad. Te laat naar bed en daar kan ik niet tegen, ohohoh hoe deed ik dat vroeger.
Vanavond kwam Anita nog even wat rijden en ben ik ook maar wat gaan doen. Eerst Sikill met springschoenen en het gaat met de dag beter! Ben trots op hem. Anita heeft eerst Svarta gereden, die heb ik toen weer van haar overgenomen, wilde even zelf voelen hoe en wat. Een dramkont is het, maar ik vond toch ineens weer het knopje en zowaar een rustig toltje.
Anita had inmiddels Dyggur opgezadeld en die had er ook zin in. Wat wordt dat een leuk paard, groot en stoer is hij al, maar hij gaat echt steeds beter lopen. De onrust met zijn hoofd wordt ook minder. Toch laat ik de dierenarts even naar zijn gebit kijken, hij maakt proppen met zijn eten.
Tijger onze mee-eet-kater zat gezellig alles te bekijken (met ogen dicht).

Friday, May 26, 2006


Het wordt spannend. Soley is nu bijna de volle tijd drachtig. Ze heeft een echte uier, kegelt nog niet, de banden zijn week of slap, hoe zeg je dat. Haar buik is gigantisch, het is natuurlijk ook niet het eerste veulen. Ik denk dat ik haar morgen naar huis haal. Ik heb een mooie grote stal klaar voor de nacht en overdag kan ze thuis op de wei in een afgezet stuk.
De andere twee drachtige dames maken het prima, hebben een veel minder dikke buik. Tagga wordt wel rond, maar haalt het niet bij Soley. Ben benieuwd of het veulen van Tagga voor komende vrijdag komt, anders kan ik de wedstrijden in Exloo wel op mijn buik schrijven. Voor Tagga is het het eerste veulen en ik ben dan ook wat voorzichtiger........

Thursday, May 25, 2006

Een paar maanden geleden om precies te zijn eind oktober 2005 hebben wij onze boerderij in Friesland betrokken. We hebben niet alleen rust en ruimte hier, maar ook de mogelijkheid om onze IJslandse paarden bij huis te hebben. In het Gooi had ik ze op een gegeven moment op 3 verschillende plaatsen staan, dat is nu verleden tijd en ze staan bijna allemaal hier. Aeringi het hengstveulen van Soley staat met andere jaarlingen samen bij Folda.